Řezání bez jisker s novými aku nůžkami na kov a aku přenosnými vibračními nůžkami společnosti FLEX

Kovoobrábění

Přejít na výrobek

Steinheim, říjen 2023 – řezy bez deformace a jiskření a bez protivného kovového prachu při maximálním křivočarém pohybu: Toto nabízí nové aku nůžky na kov SHE 16 18-EC a přenosné vibrační nůžky KNE 16 18-EC, vyvinuté společností FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH. Oba akumulátorové stroje jsou maximálně přesné v řezné oblasti. Štíhlé a lehké ruční stroje k obrábění kovů přesvědčí jednoduchou manipulací i v případě těžkých kontur a díky bezkartáčovým, výkonným motorům 18V zajistí rychlý pokrok při práci.

Aku nůžky na plech SHE 16 18-EC ke stříhání plechů bez otřepů a aku přenosné vibrační nůžky KNE 16 18-EC s extrémně štíhlou rukojetí o obvodu pouhých 147 mm velmi dobře padnou do ruky a lze je bezpečně vést skrz ocel, nerezovou ocel a hliník. Čtyřstupňová předvolba otáček a detaily, jako jemný rozběh a funkce Anti-Kickback, umožňují optimální přizpůsobení každému obrobku. Oba akumulátorové nástroje se vyznačují maximálním křivočarým pohybem při řezání úzkých poloměrů od 15 mm i pro vyřezávání a vnitřní výřezy od poloměru 40 mm. Rychlé přizpůsobení směru řezání bez použití nářadí do 360° u přenosných vibračních nůžek probíhá v krocích po 45°.

Plnohodnotná alternativa k pilám a úhlovým bruskám

Aku nůžky na plech SHE 16 18-EC oproti přímočaré pile nebo úhlové brusce vynikají kromě jiného vyšší řeznou rychlostí a lepší kvalitou řezu. Aby uživatel dosáhl optimálních výsledků u různých tlouštěk plechů lze flexibilně nastavit vzdálenost nožů. Aku přenosné vibrační nůžky KNE 16-18-EC jsou oproti stolní pile příkladně lepší v tom, že lze s nimi zpracovávat hlubší trapézové plechy. Další plusové body oproti úhlové brusce představuje bezokujová řezná hrana a rychlejší, přesnější stříhání

Prodejce nabízí nové aku nástroje pro obrábění kovů volitelně jako samostatné stroje v kartonu nebo ve vhodném L-Boxxu.  Pro aku přenosné vibrační nůžky KNE 16 18-EC je navíc volitelně k dispozici pytel na třísky i prodloužení k řezání hlubších trapézových nebo vlnitých plechů.