Nový přímá bruska FLEX

Ve dvou variantách

Steinheim, prosinec 2022 – Sortiment společnosti FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH přináší novinky pro kovové konstrukce v podobě dvou inovativních přímých brusek, mezi nimiž je poprvé i aku přímá bruska. Praktické aku zařízení DGE 25 18.0-EC nabízí variabilní nastavení otáček a podporuje rychlou výměnu nástrojů pomocí aretace vřetene. Dalším důkazem rozsáhlých zkušeností společnosti FLEX v oblasti kovů je nejnovější kabelová varianta přímé brusky FLEX 800 W DGE 8-32. Obě přímé brusky jsou nyní k dispozici v obchodech.

Ať už jde o broušení, odstraňování otřepu, volné frézování, řezání nebo odrezování na těžko přístupných místech či u dveřních otvorů, přímé brusky stále patří mezi nepostradatelné základní nářadí. Uvedením aku přímé brusky nabízí společnost FLEX nejširší sortiment produktů pro kovové konstrukce.  Jako jedna z mála aku přímých brusek na trhu umožňuje DGE 25 18.0-EC variabilní nastavení otáček, aby bylo možné její použití přesně přizpůsobit dané oblasti. Rychlost se volí ve čtyřech stupních od 10 000 do 25 000 otáček za minutu. Kromě toho je nové aku nářadí jedním z pouze dvou modelů na trhu s aretací vřetene, takže výměna nástroje je hotová přibližně za 15 sekund. Pro dobrou manipulaci činí obvod pro uchopení aku nářadí pouze 147 mm. Bezpečnost při používání zvyšuje ochranný kryt rukojeti pro bezpečné vedení, kovová krycí mřížka pro optimální ochranu proti prachu a aretovatelný vypínač na boku. Bezkartáčový 18V EC motor zajišťuje maximální účinnost při používání.

Upínací krček pro stacionární fixaci

Nová kabelová přímá bruska FLEX DGE 8-32 je také jednou z pouze dvou 230V přímých brusek na trhu, které disponují aretací vřetene. I zde je tedy možné výměnu nástroje provést během několika sekund. V závislosti na oblasti použití lze rychlost plynule regulovat v rozmezí 11 000 až 32 000 otáček za minutu. Na rozdíl od předchozího modelu nabízí nová přímá bruska s motorem o výkonu 800 W kryt s rukojetí pro lepší manipulaci a ochranu uživatele. Pod krytem s rukojetí se nachází 43milimetrový upínací krček, který lze použít buď pro stacionární fixaci, nebo pro připevnění přídavné rukojeti. Další výhodou je tenký obvod pro uchopení, který činí pouhých 210 milimetrů. Obě nové přímé brusky FLEX jsou vybaveny rozsáhlou ochranou při práci a ochranou zařízení samotných, včetně jemného rozběhu, blokování opětovného spuštění, funkce Anti-Kickback, ochrany proti přetížení, ochrany proti přehřátí a konstantní elektroniky. Oba nástroje se dodávají s upínací kleštinou o průměru 6 mm. Jako příslušenství jsou k dispozici 8mm a ¼″ kleštiny.