Nástavce 18V TRINOX FLEX poprvé k dispozici jako samostatné nástroje

Kovoobrábění

Steinheim, září 2023 – Modulární, vyměnitelný systém 18V TRINOX společnosti FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH nebyl dosud k dispozici jako jednotná sada sestávající ze základního pohonu a nástavce. Od konce září výrobce poprvé uvede na trh aku systém nářadí pro obrábění kovů jako kompletní sadu. Kompletní varianty jsou volitelně k dispozici jako pásový pilník, leštička, pásová bruska nebo bruska koutových svarů. Všechny varianty lze dále bezproblémově rozšířit o další nástavce.

Stroje 18V systému Trinox patří ke klasickým ručním strojům pro kovoobrábění, které patří k základnímu vybavení mnoha provozů, ale nyní jsou používány méně často. Zde koncept Trinox nabízí jasnou výhodu pro koncového zákazníka. Zákazník zakoupí stroj, kdykoli však má možnost kdykoli vyměnit další nástavce ze sortimentu FLEX. Neboť základní stroj obsažený ve všech nákupních variantách můžete vybavit jakýmkoli dostupným nástavcem. Proto není pro občas prováděné práce potřebný drahý kompletní stroj. Společně se širokým výběrem dalších strojů společnost FLEX mezitím nabízí jeden z nejrozsáhlejších sortimentů s akumulátorovými nástroji pro kovoobrábění.

Výkonný základní stroj

Základní stroj BME 18.0-EC přesvědčí štíhlou rukojetí a nízkou hmotností, takže uživatel profituje z nejlepších předpokladů pro nasazení všech nástavců. Výkonný pohon 18V je vybaven bezkartáčovým motorem včetně ochrany proti přetížení, monitorování teploty a konstantní elektroniky. Funkce, jako aretace vřetena, jemný rozběh a ochrana před opětovným spuštěním, ve spojení se čtyřmi rychlostními stupni podporují bezpečné používání. Modulární koncept dodatečně umožňuje kombinaci nástavců s kabelovými pohony BME 14-3 L (1400 W) a BME 8-4 (800 W) ze sortimentu FLEX.

Čtyři kompletní varianty

Vesměs jsou k dispozici čtyři různé kompletní varianty systému 18V Trinox s rozdílným osazením. Tak varianta FBE 30 18-EC C Set s pásovým pilníkem doplňkově k základnímu přístroji obsahuje dvě brusná ramena 9 a 30 mm, boční rukojeť i sadu brusných pásů ZIRCOFLEX 9 mm. Sada BRE 50 18-EC C-Set s pásovou trubkou obsahuje kolečka pro pásy o šířce 9 mm i sadu brusných kotoučů. Volitelně je k dispozici sada koleček 30 mm. Kompletní varianta s leštičkou BSE 50 18-EC C-Set se dodává s ochranou ruky a hlavicí i s uchycením pro kolečka o šířce 50 mm (Ø100). A sada LKE 152 18-EC C-Set s bruskou koutových svarů je optimalizovaná pro kompaktní brusné kotouče 152 mm. Kromě toho sortiment FLEX zahrnuje velký výběr akumulátorů, nabíječek a příslušenství pro systém 18V TRINOX, což koncovým zákazníkům nabízí možnost optimálně si přizpůsobit základní vybavení vybrané kompletní varianty vlastním požadavkům.